RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

КНДР готується до запуску ядерної ракети Судного дня? З'явилося тривожне фото з супутника

Через кілька днів після того, як стало відомо, що глава КНДР Кім Чен Ин планує продемонструвати свій найсмертоносніший ядерний заряд, в північнокорейському військовому таборі була помічена ракетна пускова установка.

Про це повідомляє The Sun .

Супутникові знімки зафіксували "машину, що має відношення до ракет" на полігоні в Пхеньяні.

Тривожні фотографії з'явилися після того, як ЗМІ повідомили, що Кім Чен Ин планував продемонструвати нову ядерну ракету Судного дня, яка може руйнувати міста в будь-якій точці США.

Аналітики Міжнародного інституту стратегічних досліджень вважають, що страхітлива ракета може доставити 1000-кілограмове навантаження на відстань 8000 миль.

Державні ЗМІ КНДР описали її як "міжконтинентальну балістичну ракетну систему нового типу, здатну нести надважку ядерну боєголовку і атакувати весь материк США".

Сайт 38 North повідомив, що фото ракетної установки були зроблені комерційним супутником у вівторок. На них також можна побачити, що великі формування військ і техніки тренуються на плацу.

"Хоча розрішення зображень недостатньо, щоб точно визначити, що це за машина, відносні розміри і форма дозволяють припустити, що це може бути транспортно-монтажна пускова установка (TEL) для великої ракети", - заявили експерти.

Як повідомляв "Апостроф", недавно з'явилися чутки, що Кім Чен Ин знаходиться в комі, в яку він впав через кілька днів після того, як передав деякі повноваження своїй молодшій сестрі і найближчому оточенню.