RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

"Ніхто не зможе зупинити!": Путіна висунули на Нобелівську премію

Російський письменник Сергій Комков висунув президента РФ Володимира Путіна на Нобелівську премію миру.

Про це повідомили "Известия".

"Процес після подачі моєї заявки до Нобелівського комітету вже пішов! І його вже ніхто не зможе зупинити", - заявив Комков.

Заявка була подана 10 вересня. Комков просить нагородити російського президента за надання гуманітарної допомоги 27 країнам в боротьбі з коронавірусом і внесення поправки про Бога в Конституцію Росії.

"Ми повинні будемо забезпечити такий активний і масовий рух людей по всьому світу на підтримку нашого президента, щоб члени Нобелівського комітету не мали ніякого іншого варіанту, окрім як присудити цю премію нашому президенту Володимиру Путіну", - говорить Комков.

Він вважає, що це нібито стане тестом на громадянську активність і зрілість для Нобелівського комітету миру.

У 2013 році Комков вже відправляв заявку на висунення Путіна на премію за "врегулювання" в Сирії. Тоді кандидатура президента країни-агресора очікувано була відхилена, що очевидно, чекає і на нинішню заявку.

Висування Путіна на Нобелівську премію миру прокоментував його прес-секретар Дмитро Пєсков.

"Ви ж знаєте, що абсолютно різні люди висуваються на цю премію. Це ініціатива тих, хто виступає з такою пропозицією. У даному випадку це згаданий вами письменник. Є певні процедури розгляду номінантів. Якщо рішення буде прийнято - прекрасно, якщо ні, то нічого жахливого", - сказав він журналістам.

Як повідомляв "Апостроф", Пєсков пояснив, чому Путін не вітав Олександра Лукашенка після його таємної інавгурації в середу, 23 вересня.