RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Світу загрожує розкол і хаос: глава ООН пояснив причину виходу Covid-19 з-під контролю

На засіданні Ради безпеки ООН в четвер, 24 вересня, обговорили питання боротьби з наслідками пандемії COVID-19 в світі, в ході якого глава ООН Антоніу Гутерріш заявив, що коронавірус вийшов з-під контролю.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

За словами Гутерріша, країни світу не витримали випробування COVID-19.

"Пандемія стала випробуванням ефективності міжнародного співробітництва - випробуванням, яке ми не витримали. У глобальному масштабі вона привела до загибелі майже 1 млн осіб, заразилися вірусом більш 30 млн. Вірус вийшов з-під контролю", - заявив Гутерріш на зустрічі Радбезу в рамках ювілейної 75-ї сесії Генасамблеї.

Причинами цього Гутерріш назвав роз'єднаність країн світу у питанні боротьби з коронавірусом - світ не був готовий проявити співробітництво, єдність і солідарність.

Глава ООН звернувся до світової спільноти із закликом об'єднатися в боротьбі з пандемією і її наслідками.

"У нас немає вибору. Або ми об'єднаємося в глобальні інститути, які відповідають поставленим цілям, або нас чекає розкол і хаос", - попередив глава ООН.

Варто зауважити, що під час обговорення питання боротьби з пандемією COVID-19 виникли розбіжності між США та іншими членами Ради, в тому числі РФ і Китаєм, щодо ролі Пекіна і Всесвітньої організації охорони здоров'я в поширенні вірусу.

Опоненти глави ООН назвали несправедливими нападки на ВООЗ.

"За оцінкою переважної більшості країн, на всіх етапах кризи ВООЗ діяла професійно, своєчасно робила ефективні попереджувальні кроки в тісному контакті з усіма державами-членами", - заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров.

Постійний представник США при ООН Келлі Крафт обурилася позицією низки країн, які стали на захист Китаю і ВООЗ, і заявила, що в даній ситуації неприпустимо використовувати пандемію в політичних цілях.

Крафт заявила, що Китай несе відповідальність за поширення пандемії і зазначила, що ВООЗ допомагала Китаю приховувати правду від світу.

"Ми всі відчуваємо на собі наслідки COVID-19, які повинні служити для нас джерелом єднання, а не розбрату", - резюмувала вона.

Як повідомляв "Апостроф", у Польщі розробили препарат проти коронавірусу, створений на основі плазми тих, хто видужали від Covid-19.