RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Вірменія вдарила "Смерчами" по Азербайджану: ракета потрапила прямо в кафе

Вірменія атакувала Азербайджан, ракета, ймовірно РСЗВ "Смерч", потрапила у кафе у Барді, де були мирні люди. Даний населений пункт знаходиться далеко від лінії фронту, де йдуть бої за Нагірний Карабах.

Про це написав військовий журналіст Андрій Цаплієнко.

"Зі мною таке вперше. Сьогодні ракета влучила в те саме кафе, де я вечеряв з колегами за кілька днів до обстрілу. Загинула жінка, ще троє поранених. Азербайджанське місто Барда дуже далеко від лінії фронту. 30 км. Судячи з відстані, артилерія не могла сюди дістати. Тож, вірменська сторона стріляла ракетою. Ймовірно, "Смерч", - написав він.

Цаплієнко звернув увагу, що це кафе з традиційною кухнею вподобали іноземні журналісти, які працюють на новій кавказькій війні.

"І головне. Поруч ми не бачили жодного військового об’єкту. Жодної людини у військовому однострої. Можливо, це просто випадок. А, можливо, й ні", - звернув увагу журналіст.

Нагадаємо, що це не перший випадок застосування ракети "Смерч" в Нагірному Карабасі.

Відзначимо, що далекобійна реактивна система залпового вогню (РСЗВ) "Смерч" призначена для ураження на далеких підступах будь-яких групових цілей, уразливими елементами яких є відкрита жива сила, неброньована, легкоброньована і броньована техніка мотопіхотних і танкових рот, підрозділів артилерії, тактичних ракет, зенітних комплексів і вертольотів на стоянках, руйнування командних пунктів, вузлів зв'язку та об'єктів військово-промислової структури.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Нагірному Карабасі, де триває вірмено-азербайджанська війна, Азербайджан знищив склад боєприпасів Вірменії.