RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У Киргизстані заявили про зникнення президента і прем'єр-міністра: що відбувається

Заступник голови Ради безпеки Киргизстану Омурбек Суваналієв заявив, що йому невідомо про місцезнаходження президента Сооронбая Жеенбекова і прем'єр-міністра Кубатбека Боронова.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

"Посадові особи, які покинули робочі місця, знаходяться в конспіративних місцях. Сказати точно де, ми не можемо, багато хто з них ховається. Частина з них, як Боронов, запевняють, що працюють віддалено і у відставку не подавали. Таких реваншистів досить багато, що може привести до великих зіткнень", - зазначив він.

За словами Суваналієв, перші особи країни не з'являлися на публіці з початку протестних акцій. В інтернеті було опубліковано кілька звернень президента, але де вони записані, невідомо.

"Політичні партії не можуть домовитися. Ми вживаємо всіх заходів з силовим блоком, щоб не допустити зіткнень. Партії повинні сісти за стіл переговорів, щоб не дестабілізувати обстановку", - сказав заступник голови СБ України.

Нагадаємо, що 5 жовтня в Киргизії почалися виступи опозиції, що не визнала підсумки парламентських виборів. Люди увірвалися в будівлю Білого дому, де знаходяться парламент і адміністрація глави держави, потім попрямували в сторону Держкомітету з національної безпеки і звільнили з-під варти екс-президента Алмазбека Атамбаєва і ряд його соратників.

6 жовтня Центральна виборча комісія визнала підсумки виборів недійсними. Прем'єр-міністр, спікер парламенту, губернатори чотирьох областей, мер Бішкека і ряд інших чиновників подали у відставку. А 7 жовтня парламент запустив процедуру імпічменту президента Сооронбая Жеенбекова.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що президент Киргизії Сооронбай Жеенбеков в зверненні до народу заявив про спробу незаконного захоплення влади в країні.