RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Морські монстри: названо топ-10 найпотужніших військових кораблів і підводних човнів

Світові військові держави довгий час використовували відкрите море як платформу для ведення військових кампаній, а останнім часом - для демонстрації своєї військової могутності. Експерти назвали 10 найбільш значних військово-морських суден, які однією своєю присутністю можуть вселяти страх в серце ворога.

Про це пише Нotcars.

Підводні човни класу Astute

Ці підводні човни складають останню лінійку підводних човнів британського атомного флоту. Вони замінять підводні човни класу Trafalgar, які вперше були введені в дію ще в кінці 70-х років. Планується побудувати 7 підводних човнів Astute, кожен з яких буде коштувати набагато більше 1 мільярда доларів.

Авіаносці класу Nimitz-Class

Авіаносці Nimitz-Class не найновіші в американському парку. Однак вони кілька разів використовувалися в бойових діях, щоб не тільки служити стримуючою силою, а й активно брати участь в наступі. Як випливає з назви, ці військово-морські кораблі служать платформами для передового розгортання різних літаків.

Ракетні крейсери типу "Кіров"

Цей російський крейсер - найбільший надводний корабель, побудований будь-якою великої військовою державою за роки після Другої світової війни. Ракетоносець має водотоннажність більше 24 000 тон, але при цьому може розвивати максимальну швидкість 32 вузла. Така швидкість стала можливою завдяки ядерній та паровій силовій установці, що виробляє до 600 мегават енергії.

Підводні човни з балістичними ракетами класу Огайо

Це американський аналог підводних човнів класу "Борей". Їх водотоннажність 18 750 тонн під водою. Вони є одними з найбільших підводних човнів, що коли-небудь борознили відкрите море. Незважаючи на менші розміри, ніж підводні човни Borei, підводні човни Ohio несуть більше ракет; повний комплект з 24 ракет Trident II.

Есмінці типу 055

Ці есмінці були представлені надводними силами Військово-морських сил Народно-визвольної армії Китаю в 2020 році в складі їх сучасного флоту крейсерів з керованими ракетами. Ці судна будуть виконувати функції основного ескорту китайських авіаносців і добре оснащені для цього завдання.

Есмінці типу Kongo

Есмінець класу Kongo належить японським морським силам самооборони і є одним з небагатьох кораблів за межами США, оснащених високопродуктивною бойовою системою Aegis Combat. Це головна причина мощі руйнівника.

Ракетні крейсери типу Ticonderoga

У жовтні 2020 року перший в історії введений в дію ракетний крейсер класу Ticonderoga прибув в порт в Техасі для здачі на злам, поклавши кінець історії, що почалася в 1983 році. Проте, в американському флоті до сих пір знаходиться близько 20 таких крейсерів. Будь-який з них як і раніше представляє серйозну загрозу, якщо їм колись доведеться розвернутися для бою.

Підводні човни типу "Вірджинія"

Америка продемонструвала свою військово-морську міць в лютому 2019 року, коли представила свою новітню підводний човен USS South Dakota. Ударний підводний човен позиціонується як найдосконаліша з існуючих підводних човнів, в трубчастому корпусі якої використовуються найсучасніші технології. Швидкохідний катер має ядерну установку і може рухатися з максимальною швидкістю майже 30 миль в годину.

Есмінці типу Arleigh Burke

У квітні 2020 року ВМС США отримали новий есмінець типу Arleigh Burke. Перший такий есмінець був випущений ще в 1991 році. Есмінці часто розглядаються як робоча конячка ВМС США, страхітлива збройова платформа, побудована на базі бойової системи Aegis і складної системи радіолокації.

Підводні човни з балістичними ракетами класу Borei

Ракетний підводний човен класу "Борей" є другою за величиною ракетної підводним човном на сьогоднішній день. Кожна з них може нести досить потужний заряд зброї, щоб спустошити велике місто. Це озброєння включає до 16 ракет РСМ-56 «Булава», кожна з 10 ядерними боєголовками.

Як повідомляв "Апостроф", 26 вересня, до бойового складу ВМС США офіційно увійшов новий американський ракетний есмінець Дельберт Блек (USS Delbert D. Black (DDG 119) класу Arleigh Burke.