RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Індію скосила нова хвороба - і вона загадковіша за коронавірус: перші подробиці

В Індії зафіксували спалах невідомого захворювання - в місті Елуру в південному індійському штаті Андхра-Прадеш в лікарні госпіталізували 450 осіб, одна людина померла. Медики відзначають, що хвороба проявляється різноманітними симптомами - від нудоти і судом до втрати свідомості.

Про це повідомляє видання ВВС.

Нова невідома хвороба вразила жителів Індії в розпал пандемії коронавируса: країна посідає друге місце в світі за кількістю хворих (майже 9,7 млн осіб) і третє за кількістю померлих (понад 140 тисяч).

В штаті Андхра-Прадеш коронавірусом заразилися більш ніж 800 тисяч жителів, це третій за рівнем захворюваності штат серед 28 штатів і восьми союзних територій Індії.

Наразі з лікарень вже виписали 70 пацієнтів, інші залишаються на лікарняних ліжках.

Головний міністр штату Джаганмохан Редді заявив, що для з'ясування причин захворювання в Елуру відрядили фахівці, які зустрінуться з хворими та їхніми родинами.

"Відвідавши місця, де захворіли люди, ми виключили зараження води або повітря в якості причини, - заявив Калі Крішна Шрінавас. - Це якась загадкова хвороба, і тільки лабораторні дослідження допоможуть розібратися в її природі".

Поряд з цим, опозиційна партія Індії Телугу Десам підозрює масове отруєння і вимагає ретельного розслідування всіх обставин.

Як повідомляв "Апостроф", китайські медики склали перелік симптомів COVID-19, проте коронавірусна інфекція може також мати настільки легкий перебіг, що людина може навіть не помітити хвороби.