RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Навального намагалися отруїти вдруге: спливли скандальні подробиці

Відомого російського опозиціонера Олексія Навального намагалися отруїти повторно перед його відльотом до Берліна (Німеччина), де він згодом проходив лікування в клініці "Шаріте".

Про це повідомляє британська газета Times з посиланням на анонімні джерела в розвідці.

За їхніми даними, друга спроба отруєння сталася, коли опозиціонер був у комі в омській лікарні, туди проникли співробітники російських спецслужб.

"Це було зроблено з розрахунком на те, що він (Навальний - ред.) буде мертвий до того моменту, як прибуде до Берліна", - наводить газета слова одного з джерел, ім'я якого не називається.

Напередодні президент Росії Володимир Путін заявив, що прокуратура і слідчий комітет РФ аналізують отруєння російського опозиційного політика Олексія Навального, але кримінальну справу не можна завести, оскільки "немає матеріалів".

Як відомо, 20 серпня літак, на якому Навальний летів з Томська в Москву, екстрено сів в Омську через погіршення стану політика. Вранці 22 серпня його доставили до берлінської клініки "Шаріте".

Незабаром стало відомо, що в організмі Навального знайшли сліди речовини, схожої за складом на "Новачок". Соратники російського опозиціонера заявляли, що знайшли пляшку зі слідами "Новачка" в готельному номері Навального в Томську.

Політик був у комі 18 днів, 22 вересня його виписали з клініки "Шаріте". Прес-секретар опозиціонера Кіра Ярмиш заявила, що процес реабілітації Навального в Німеччині займе "багато часу".