RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Прощальна промова Трампа на посаді президента: відео та головні тези

Чинний президент США Дональд Трамп, чиї повноваження закінчуються 20 січня, записав прощальне відеозвернення до нації.

Звернення опублікувала прес-служба Білого дому.

"На цьому тижні ми проведемо інавгурацію нової адміністрації, і я молюся за її успіх в забезпеченні безпеки і процвітання Америки... Я взяв на себе жорсткі, найважчі бої, найважчі рішення. Адже саме для цього ви мене вибрали. Наш порядок денний був не про правих чи лівих, як і не про республіканців або демократів, а про благо нації ", - сказав Трамп.

Він зазначив, що за час свого правління домігся відновлення союзів з США, змусив всіх членів НАТО платити як США, а також протистояв Китаю "як ніколи раніше".

"Результатом нашої сміливої дипломатії і безкомпромісного реалізму стало те, що ми досягли цілого ряду історичних мирних угод на Близькому Сході. Близький Схід стоїть на порозі нової епохи, і ми повертаємо своїх солдатів додому", - заявив Трамп.

Він визнав свій програш на президентських виборах. При цьому додав, що поразка сталася в день штурму Капітолію його прихильниками.

"Все американці були налякані нападом на Капітолій. Політичне насильство - це напад на все, що ми, американці, поважаємо. Його не можна терпіти", - заявив президент.

Трамп заявив, що пишається тим, що за час свого президентства не почав жодну війну: "Я особливо пишаюся тим, що став першим за десятиліття президентом, який не почав нової війни".

В кінці він додав, що політичний рух, який він почав, "ще тільки починається".

Як повідомляв "Апостроф", 20 січня Трамп хоче помилувати або пом'якшити покарання приблизно сотні в'язнів.