RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

У США презентували авто, яке перетворюється на літак - скоро надійде в продаж: фото і відео

У США дозволили використання першого в світі літаючого автомобіля, який розганяється до 160 км/год на висоті 3 тисячі метрів.

Як пише Daily Mail, автомобіль Terrafugia Transition отримав сертифікат льотної придатності Special Light-Sport Aircraft від FAA.

Повноцінна повітряно-дорожня гібридна модель двомісного автомобіля запланована на 2022 рік. А поки доступні льотні моделі, що працюють на газі або авіаційному паливі.

Тим, хто хоче сталь власником літаючого авто, будуть потрібні як водійські права, так і свідчення спортивного пілота.

Водії зможуть перейти від водіння до польоту менше ніж за хвилину, злітаючи і приземляючись в невеликих аеропортах або на шосе.

100-сильний двигун Rotax 912iS Sport з уприскуванням палива може працювати або на бензині преміум-класу, або на авіаційному паливі 100LL, в той час як автомобіль приводиться в рух гібридним електродвигуном.

Стандартні функції включають гідравлічні дискові гальма чотирьох коліс, жорсткий каркас безпеки з вуглецевого волокна і парашут. Крила складаються, щоб авто можна було легко зберігати в гаражі на одну машину.

Як повідомляв "Апостроф", раніше канадські розробники представили прототип гібридного автомобіля, що літає з вертикальним зльотом Cavorite X5, який може розвинути швидкість до 350 км/год.