RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Величезне судно повністю заблокувало Суецький канал: фото і відео серйозної НП

У вівторок, 23 березня, Суецький канал в Єгипті заблокував гігантський контейнеровоз MV EVER GIVEN, який сів там на мілину. Тривають спроби зрушити його з місця.

Про це пише Аhram.org.

Управління Суецького каналу Єгипту (SCA) повідомило в офіційній заяві що вісім буксирів намагалися перенаправити судно, яке має довжину 400 метрів, ширину 59 метрів і може перевозити до 224 тисяч тонн.

За даними міжнародної системи позиціонування суден (AIS), на південь від Суецького каналу в Червоному морі скупчилася велика кількість кораблів, які чекають проходу.

Причина інциденту в негоді - з раннього ранку вівторка на Єгипет обрушилася піщана буря з сильними вітрами, що досягають 50 кілометрів на годину.

Як повідомляв "Апостроф", 2 березня в Андаманському морі загорілося і почало тонути риболовецьке судно Phamonsin Nava. Вісім членів екіпажу зістрибнули в воду і врятувалися на кораблі, що проходив повз. Але коли моряки ВМС Таїланду вирушили на місце аварії, щоб перевірити розлив нафти, вони виявили і врятували чотирьох забутих кішок.