RU  UA  EN

Субота, 25 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 травня

Всі новини

Канада частково призупинила щеплення вакциною AstraZeneca: названо причину

У понеділок, 29 березня, Канада призупинила використання вакцини проти коронавірусу AstraZeneca для людей у віці до 55 років через ризик утворення тромбів.

Як пише АP, таке рішення прийняв Національний консультативний комітет з імунізації.

"Існує значна невизначеність щодо вакцинації AstraZeneca від коронавірусу дорослих у віці до 55 років з урахуванням потенційних ризиків", - заявила заступник голови комітету з імунізації Шеллі Дікс.

За її словами, згідно з новими даними з Європи, ризик утворення тромбів в даний час виникає у одного з 100 тисяч вакцинованих, що вище, ніж передбачалося раніше.

Шеллі Дікс уточнила, що більшість пацієнтів в Європі, у яких після вакцинації AstraZeneca виникли тромби, були жінками у віці до 55 років. При цьому, рівень смертності серед тих, у кого утворилися тромби, досягає 40%.

Цю інформацію підтвердив і представник Робочої групи з впровадження вакцин канадської провінції Манітоба. За його словами, незважаючи на відсутність підвищеного ризику утворення тромбів, пов'язаного з AstraZeneca, рідкісний, але дуже небезпечний побічний ефект спостерігався здебільшого у молодих жінок в Європі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше американська незалежна Рада з моніторингу даних і безпеки дійшла висновку, що компанія AstraZeneca могла опублікувати застарілі і неповні дані про випробування вакцини, коли повідомила про її 100% ефективність.