RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

​Проблеми з вакциною AstraZeneca: у Франції заявили про смерті через "побочки"

У Франції зареєстрували дві смерті після щеплення проти коронавірусу AstraZeneca.

Про це повідомляє Національне агентство з безпеки лікарських засобів (ANSM).

Двоє людей померли в період з 19 до 25 березня в результаті побічних ефектів - через тромбоз. Також був зафіксував третій випадок тромбозу після введення препарату, але людину вдалося врятувати.

Відзначають, що всього з початку кампанії вакцинації у Франції зареєстрували 12 випадків утворення тромбів після вакцинації. Померло четверо людей.

Тому громадянам рекомендують в разі поганого самопочуття після щеплення більше 3 днів, без зволікання звертатися до лікаря. Серед побічних ефектів: утруднене дихання, біль в грудній клітці, головний біль, набряклість, порушення зору.

Тромбоз - це ураження великих вен, в основному мозку, але також шлункової порожнини, де утворення тромбів є не типовим. За даними фахівців, тромбози могли бути викликані зниженням кількості тромбоцитів в крові, або порушенням згортання крові.

Як повідомляв "Апостроф", в Британії зафіксували 30 випадків тромбозів у пацієнтів після щеплень вакциною AstraZeneca. При цьому нещодавно були опубліковані дані про високу ефективність вакцини.