RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

AstraZeneca оприлюднила нові дані про ефективність вакцини після третьої фази випробувань

Третя фаза досліджень вакцини від коронавірусу AstraZeneca, яку "звинувачують" у виникненні тромбів, проведена в США, показала, що препарат ефективний на 79% в запобіганні симптоматичного COVID-19 і на 100% проти важких або критичних захворювань і госпіталізації.

Про це повідомляє сайт AstraZeneca.

Цей проміжний аналіз безпеки і ефективності був заснований на дослідженнях даних про 32 449 учасників, у яких був 141 симптоматичний випадок COVID-19. У випробуванні вакцина була рандомізованих по відношенню до плацебо в співвідношенні 2:1.

Ефективність вакцини була однаковою для різних національностей і віку. Примітно, що у учасників віком 65 років і старше ефективність вакцини складала 80%.

Вакцина добре переносилася, і незалежна комісія з моніторингу безпеки даних (DSMB) не виявила ніяких проблем безпеки, пов'язаних з вакциною. DSMB провів спеціальний огляд тромботичних випадків, а також тромбозу венозного синуса головного мозку (CVST) за допомогою незалежного невролога. Підвищеного ризику тромбозу серед 21 583 учасників, які отримали хоча б одну дозу вакцини, не виявлено.

Це дослідження включало введення двох доз з чотиритижневим інтервалом. Попередні випробування показали, що збільшений інтервал до 12 тижнів демонструє більшу ефективність, що також підтверджується даними про імуногенність.

Як повідомляв "Апостроф", раніше через можливі побічні ефекти використання вакцини AstraZeneca призупинили кілька країн.