RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

В ОЕА почне роботу парк безпілотних роботаксі - в авто немає керма і педалей: фото

Безпілотні автономні роботаксі перевозитимуть пасажирів по Дубаю вже в 2023 році.

Про це пише Daily Mail.

Планується, що Cruise за підтримки General Motors протестує свої автономні автомобілі Origin в Дубаї і якщо випробування пройдуть успішно - запустить комерційний сервіс з перевезення пасажирів в місті Об'єднаних Арабських Еміратів.

Origin був розроблений як повністю автономний автомобіль для пасажирських перевезень, без будь-яких елементів управління, таких як кермо або педаль, які можна побачити в інших автономних автомобілях.

Cruise Origin вміщує чотирьох пасажирів. Незважаючи на відсутність традиційних функцій автомобіля, ремені безпеки, як і раніше є важливим аспектом.

Компанія заявляє, що до 2030 року в Дубаї буде експлуатуватися понад 4000 автономних транспортних засобів для спільного використання поїздок, а в майбутньому напрямки будуть розширюватися.

Однак, хоча компанія тестує свої автомобілі в Дубаї, вона сподівається запустити першу повністю комерційну службу роботаксі в Сан-Франциско до 2023 року.

Нагадаємо, що компанія Nuro отримала дозвіл від влади Каліфорнії використовувати безпілотні автомобілі для доставки товарів по місту.