RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Макрон поговорить з Путіним: стала відома тема переговорів

Після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським президент Франції Еммануель Макрон висловив бажання поговорити з російським лідером Володимиром Путіним. Темою переговорів стане загострення ситуації навколо Донбасу.

Про це сказано в повідомленні на офіційному сайті Єлисейського палацу.

В адміністрації французького президента нагадали, що Макрон на зустрічі із Зеленським підтвердив йому прихильність Франції цілісності і суверенітету України.

"Відзначивши складність досягнення угоди по Донбасі і ризики військової ескалації, глава держави висловив свою рішучість повністю дотримуватися Мінські домовленості і знайти міцне політичне рішення конфлікту", - сказано в повідомленні.

На думку президента Франції, яке він погодив з канцлером Німеччини Ангелою Меркель в рамках відеоконференції, висновки паризького саміту, що відбувся 9 грудня 2019 р залишаються цілком актуальними і вимагають від Росії взаємодії з Україною для сприяння їх реалізації.

"Президент республіки скоро проведе переговори з президентом Путіним", - підкреслили в адміністрації Макрона.

Як повідомляв "Апостроф", Після зустрічі із Зеленським президент Франції Еммануель Макрон в своєму Twitter опублікував пост українською мовою.