RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Світ

Новини

21 вересня

20 вересня

Всі новини

Біля острова Балі загадково зник підводний човен - на борту було понад 50 моряків: фото судна

В Індонезії під час навчань зник підводний човен з 53 моряками на борту, для його пошуку влада країни звернулася за допомогою до Австралії і Сінгапуру.

Про це повідомляє Reuters.

За словами командувача національними збройними силами Індонезії, маршала Хаді Тьяхьянто, підводний човен зник приблизно в 95 милях в водах на північ від острова Балі, близько третьої години ночі за місцевим часом. Підводний човен KRI Nanggala-402 проводив навчальні торпедні стрільби біля острова.

KRI Nanggala-402 - це один з п'яти підводних човнів, які експлуатуються ВМС Індонезії. Він побудований в Німеччині в 1979 році.

Як пише kompas.id, пошукова група виявила розлив нафти в районі, який вважається місцем затоплення KRI Nanggala. Є серйозні підозри, що витік нафти - з підводного човна.

За результатами проміжного аналізу, можливо, на підводному човні сталося відключення електроенергії, через що корабель вийшов з-під контролю і не міг виконувати аварійні процедури.

Виявлення розливу нафти може свідчити про пошкодження паливного бака (BBM) через тиск води, або це сигнал з підводного човна про його місцезнаходження.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно пасажирське судно, що перевозило мігрантів з африканських країн, зазнало аварії біля берегів Тунісу. Загинуло понад 40 людей.