RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

SpaceX відправила корабель Crew Dragon з астронавтами на МКС: вражаючі фото і відео

Ракета Falcon 9 c кораблем Crew Dragon (Crew-2), на борту якого перебувають чотири астронавта, 23 квітня о 12:49 за київським часом стартувала до МКС з майданчика Космічного центру Кеннеді у Флориді, США.

Трансляція запуску велася на YouTube-каналі NASA.

Як пише itc.ua, в рамках місії Crew-2 компанія SpaceX вперше повторно використала для відправки астронавтів на МКС капсулу корабля Crew Dragon і першу ступінь ракети Falcon 9, які до цього вже літали в космос.

Через дві з половиною хвилини після запуску перша ступінь відокремилася, а на дев'ятій хвилині здійснила посадку на плавучу платформу "Of Course I Still Love You" в Атлантичному океані.

Друга ступінь штатно відпрацювала і успішно вивела корабель на заплановану орбіту, який тепер повинен дістатися до МКС за допомогою власних двигунів. Корабель має прибути до МКС 24 квітня в 12:10 за київським часом і в автономному режимі зістикуватися з вузлом IDA-2 модуля "Гармонія". У разі нештатної ситуації астронавти зможуть перехопити контроль і зробити стикування в ручному режимі.

Як повідомляв "Апостроф", 5 квітня, екіпаж апарату Crew Dragon "Resilience" компанії Ілона Маска SpaceX провів першу в історії перестиковку американського комерційного космічного корабля.