RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

"Індійський" штам COVID-19 дістався до Ізраїлю - підхопили навіть ті, хто зробив щеплення

В Ізраїлі зафіксували десятки випадків зараження "індійським" штамом коронавірусу. Він складається з двох мутацій білка, що може зробити його більш стійким до вакцин від COVID-19.

МОЗ Ізраїлю повідомив про 41 випадок зараження, передають Haaretz і Times of Israel.

21 людина з тих, у кого виявили штам - іноземці. Серед заражених - чотири людини, які пройшли повний цикл щеплень проти коронавірусу. 24 людини з "індійським" штамом недавно повернулися з-за кордону, 17 осіб заразилися на території Ізраїлю, в тому числі п'ятеро школярів.

У школах, де були виявлені випадки, проводиться масове тестування учнів і викладачів. У низці випадків батьки стверджують, що їх дитина заразилася кілька тижнів тому і вже одужала. МОЗ з цього приводу додаткових коментарів поки не дає.

Високопоставлений чиновник з Міністерства охорони здоров'я заявив в середу, що неясно, чи забезпечують вакцини захист від індійського штаму, і назвав цю проблему ключовою причиною, через яку Ізраїль має заборонити поїздки в країни з високим рівнем зараження коронавірусом.

"Ми недостатньо знаємо про індійський варіант", - сказала доктор Шарон Алрой-Прейс, глава служби громадської охорони здоров'я.На питання про заяви та свідоцтва того, що вакцина Pfizer-BioNTech ефективна проти індійського штаму, вона відповіла: "Я не бачила ніяких досліджень з цього приводу".

Нагадаємо, минулого тижня Ізраїль заборонив в'їзд туристам з Індії.

Як повідомляв "Апостроф", глава Держспоживслужби Києва Олег Рубан прогнозує, що перші випадки зараження "індійським" штамом можуть бути зафіксовані в Україні в кінці травня.