RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

У Бразилії знайшли покинуте "кладовище" Chevrolet - належали "королю таксі": фото і відео

У Бразилії на фермі в Шерем, недалеко від Ріо-де-Жанейро, виявили "цвинтар" 60 автомобілів, в основному це Chevrolet Chevette і Chevette Junior, є кілька Volkswagen Golf і Chevrolet Corsa.

Про це розповідає Мotor1.

Як виявилося, всі машини належали бізнесменові Паскоалю та Рессуррейсау Афонсу Рего, колись відомому в Ріо як "король таксі". Вони всі жовтого кольору, саме він був переважаючим для автомобілів Volkswagen, випущених в 1977 році. Через два роки він став стандартним відтінком для таксі в місті Ріо-де-Жанейро.

Однак на знайдених автомобілях немає блакитних смуг на бортах, шашечок на даху і таксометрів в кабінах. Більшість з них випущені в 1992 і 1993 роках і мають великий пробіг.

Паскоаль та Рессуррейсау Афонсо Рего мав юридичну суперечку з урядом штату, вона і заважала продати машини. Тому їх просто звезли в одне місце і залишили на десятки років.

Паскоаль помер вісім років тому, у віці 92 років, і компанія перейшла в руки 14 його спадкоємців. Авто залишалися на складі до 2020 року, коли компанії надійшла пропозиція орендувати приміщення. Тим часом управління юстиції нарешті дозволило продати списані машини.

Тепер машини продаються, як лом. Ціни варіюються від 1300 до 2000 бразильських доларів - 240-370 доларів США, за поточним курсом обміну. За словами продавця, відновлювати реєстрацію, щоб знову вивести машини на дороги було не вигідно.

"Апостроф" розповідав, що колір автомобіля може істотно вплинути на те, як швидко він втрачає або тримає вартість.