RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

NASA створить унікальні супутники для моніторингу зміни клімату на Землі

NASA створить нову обсерваторію для прогнозування і моніторингу кліматичних змін і стихійних лих.

Про це йдеться в заяві Національного управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору.

У NASA очікують, що це допоможе пом'якшити наслідки стихійних лих, боротися з лісовими пожежами і покращувати сільськогосподарські процеси в реальному часі.

Кожен супутник буде унікальним і розроблений таким чином, щоб доповнювати інші для створення тривимірного цілісного зображення Землі - від корінних порід до атмосфери.

За словами глави NASA Білла Нельсона, через глобальне потепління урагани стали більш інтенсивними і руйнівними. При цьому за останні 30 років більшість нової інформації про зміну клімату пов'язано з дослідженнями американського космічного управління.

"Нова обсерваторія розширить цю роботу, надасть світу безпрецедентне розуміння кліматичної системи Землі, забезпечить нас даними нового покоління для пом'якшення наслідків зміни клімату та захищатиме наші спільноти від стихійних лих", - наголосив він.

Як писав "Апостроф", раніше компанія Google випустила оновлення сервісу Earth Timelapse, який дозволяє відстежити зміни на планеті Земля за останні 37 років. За допомогою сервісу можна побачити, як глобальне потепління, масові вирубки лісів і розростання міст вплинули на конкретний регіон.