RU  UA  EN

Вівторок, 4 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.70
НБУ:USD  40.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 червня

3 червня

Всі новини

У Польщі різко відповіли Лукашенку через введення нового свята в Білорусі

Невизнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко заснував нове свято - День народної єдності, який буде відзначатися 17 вересня. При цьому саме цього дня в 1939 році СРСР напав на Польщу, тому в країні різко негативно відреагували на нововведення.

Як заявили в Інституті національної пам'яті Польщі, 17 вересня 1939 року - це "свято об'єднання двох тоталітаризмів".

Саме 17 вересня 1939 року Сталін виконав свої зобов'язання перед Гітлером за секретним протоколом до пакту Молотова-Ріббентропа. Червоної Армія дала можливість Німецькому Рейху прискорити завоювання Польщі.

"17 вересня 1939 року був і залишиться символом злочинного співробітництва Гітлера і Сталіна проти вільних народів Європи", - заявили в ІНП Польщі.

Відзначається, що оголошення річниці 17 вересня 1939 "днем національної єдності" Білорусі завдає шкоди не тільки польським, а й білоруським і іншим жертвам обох тоталітарних систем. Фактично 17 вересня 1939 року - "день єднання двох тоталітаризмів".

Як повідомляв "Апостроф", вчена рада Київського національного університету імені Шевченка позбавила Олександра Лукашенка звання почесного доктора, яке він отримав ще за президентства Віктора Ющенка.