RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Вілла XVIII століття біля Женевського озера: в мережі показали місце зустрічі Путіна і Байдена, фото

Намічена на 16 червня зустріч президентів США і Росії Джо Байдена і Володимира Путіна пройде в Швейцарії на віллі "Ла Гранж", побудованої в 18 столітті і з якої відкривається заспокійливий вид на Женевське озеро.

Про це повідомляє Reuters, відзначивши, що дипломатичні джерела в середу, 9 червня, повинні підтвердити місце проведення саміту в Женеві.

У повідомленні зазначають, що атмосфера Женевського озера повинна діяти заспокійливо на хід переговорів, в яких будуть порушені непрості питання. Армія і поліція вже закрила можливість відвідування двох парків, розташованих поруч із старовинною віллою, навколо встановлено огорожу з колючим дротом.

Нагадаємо, що Швейцарія традиційно має нейтральний статус і не приєдналася до західних санкцій проти Росії через окупацію Криму та агресію на Донбасі в 2014 році. Уряд країни наполегливо пропонував проведення першого за останні десятиліття саміту глав найбільших держав саме на своїй території.

Як повідомляв "Апостроф", президент США Джо Байден на майбутній зустрічі з Володимиром Путіним має намір підняти питання про порушення прав людини в Росії.