RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Росію звинуватили в нарощуванні ядерної зброї: перебуває в підвищеній боєготовності

Росія збільшила свій загальний військовий ядерний арсенал приблизно на 180 боєголовок. В цілому ж оціночна кількість розгорнутих ядерних боєприпасів (боєголовки, розміщені на ракетах або на базах з оперативними силами) в 2021 році збільшилася з 3720 до 3825.

Близько 2000 з них - майже всі належать РФ і США - перебували в стані підвищеної боєготовності, сказано в доповіді Стокгольмського інституту дослідження проблем світу (SIPRI).

У доповіді йдеться, що хоча США і Росія скорочували свої загальні запаси ядерної зброї за рахунок демонтажу списаних боєголовок в 2020 році, на початку 2021 року у обох було приблизно на 50 ядерних боєголовок в оперативному розгортанні більше, ніж роком раніше.

"Росія також збільшила свій загальний військовий ядерний арсенал приблизно на 180 боєголовок, в основному за рахунок розгортання більшої кількості міжконтинентальних балістичних ракет наземного базування і балістичних ракет на субмаринах", - наголошується в документі.

Як наголосили в доповіді, поряд з цим, розгорнуті стратегічні ядерні сили обох країн залишалися в межах Договору про стратегічні наступальні озброєння 2010 року, хоча договір не обмежує загальні запаси ядерних боєголовок.

Як повідомляв "Апостроф", генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що альянс продовжить нарощувати свій військовий потенціал і використовувати "широку комбінацію різних інструментів" для протидії російській агресії.