RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Жертвами повені в Німеччині вже стало понад 100 осіб: влада вражена масштабами катастрофи

Рясні дощі і руйнівний паводок в Німеччині забрав життя понад 100 людей.

Про це повідомляє Focus.

Число загиблих від повені в землі Рейнланд-Пфальц зросла як мінімум до 60. Про це заявив прем'єр-міністр Малу Драйер на прес-конференції. Це збільшує загальну кількість смертей в Німеччині до 103.

Міністр внутрішніх справ землі Рейнланд-Пфальц Роджер Левентц вражений масштабами катастрофи, повідомляє видання.

Як пише The Guardian, найбільше від злив постраждали землі в басейні річки Рейн. У регіонах Рейланд-Пфальц і Північна Рейн-Вестфалія. Там за 48 годин на квадратний метр площі випало 148 літрів дощу. Це в 1,8 рази більше місячної норми опадів для даного району.

Самі зливи зафіксували в окрузі Кельн-Штаммхайм, де за 24 години випало 154 міліметри опадів. Попередній рекорд становив всього 95 міліметрів.

За словами вчених, реальні кліматичні процеси на тлі глобального потепління розвиваються набагато швидше, ніж припускали дослідники.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель, заявила, що остаточний масштаб трагедії на заході Німеччини стане зрозумілий тільки в наступні дні.

15 липня число жертв потужної повені в Німеччині зросло до 58, після того як було виявлено тіла ще дев'яти осіб, загиблих від розгулу стихії.