RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Чекати залишилося небагато: вчені готуються "воскресити" шерстистого мамонта

Група американських генетиків Гарвардської медичної школи на чолі з Джорджем Черчем вже зібрали 15 млн доларів для свого проекту "воскресіння" шерстистих мамонтів.

Про це повідомляє CNN.

Перший виводок вчені планують "оживити" протягом найближчих 4-6 років. Клонування вимерлих тварин неможливо через те, що ДНК мамонта сильно пошкоджена. Тому генетики зроблять гібрид мамонта з індійським слоном. Зовні новий вид нічим не буде відрізнятися від мамонта. У геном слона генетики внесуть до 50 змін. Запліднена яйцеклітина буде 22 місяці перебувати в штучній матці. Ця технологія далека від досконалості, і Черч каже, що не виключає використання живих слонів в якості сурогатів.

Прихильники "воскресіння" кажуть, що повернення мамонта в зміненій формі може допомогти відновити крихку екосистему арктичної тундри, боротися з кліматичною кризою і зберегти індійського слона, що знаходиться під загрозою зникнення.

Як повідомляв "Апостроф", канадські золотошукачі випадково знайшли кістки шерстистих мамонтів, які жили 29 тисяч років тому.