RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

У Канаді золотошукачі натрапили на кістки шерстистих мамонтів - жили 29 тисяч років тому: фото

Золотошукачі у Канаді натрапили на частини скелетів трьох шерстистих мамонтів, які, можливо, були поголів'ям одного роду. Знахідку виявили на шахті в канадському штаті Юкон і передали ї місцевому уряду. Головний палеонтолог штату Грант Зазула розповів, що серед знайдених кісток ідентифікували великого дорослого мамонта, ще одного, трохи молодшого за віком і одного молодого, неповнолітнього.

Про це йдеться у матеріалі видання LiveScience.

Місце розташування кісток під час їх виявлення свідчило, що ці три мамонти, ймовірно, жили і загинули разом. І навіть якщо вони не були членами сім'ї, вони, можливо, були частиною більшого родинного стада.

Члени команди шукачів позують з кістками мамонта, які були знайдені в шахті поблизу міста Доусон на Юконі в КанадіФото: livescience.com

Скелети виявили поблизу вулканічного шару, який, імовірно, датується приблизно 29 000 років тому, коли вибухнув вулкан на Алеутських островах. Цілком можливо, що мамонти жили приблизно в момент виверження вулкану. "На той час велика частина Канади була вкрита льодовиками, а територія навколо Доусон-Сіті, де виявили знахідку, була однією з небагатьох областей, де не було льоду," - сказав Зазула.

За його словами, холодний і сухий клімат допоміг зберегти скелети трьох мамонтів. "Видобувачам, які працюють у шахті, потрібно видалити весь замерзлий мул, щоб дістатися до залитого золотом гравію на дні долини, і коли вони це роблять, вони часто виявляють останки тварин льодовикового періоду, таких як три мамонта" - сказав Зазула, наголосивши, що на місці видобутку можна знайти ще більше кісток мамонтів.

Палеонтологи не знаю причини, від якої померли мамонти, але сподіваються, що поточні дослідження дадуть відповідь на це питання.

Раніше "Апостроф" писав, що учені знайшли останки "жаб'ячої черепахи", яка жила близько 70 млн років тому.