RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

На виборах в Бундестаг відбулися дві сенсації: як проголосували німці

За підсумками виборів в Німеччині буде сформована нова коаліція з новим канцлером на чолі - Ангела Меркель залишить посаду після призначення нового канцлера. Виграла вибори в бундестаг Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН).

Про це повідомляють РІА "Новини".

СДПН отримала 25,7% голосів, ХДС / ХСС на другому місці з 24,1%. Третє місце займають "Зелені" з 14,8%, четверте місце у Вільної демократичної партії з 11,5%, "Альтернатива для Німеччини" п'ята з 10,3%.

Таким чином, ХДС / ХСС отримала на 8,8 процентних пункту менше, ніж у 2017 році, СДПН поліпшили результат на 5,2 процентних пункту, "Зелені" - на 5,7 процентних пункту, "Вільні демократи" - на 0,8 процентних пункту. АдГ втратила 2,3 процентних пункту, "Ліві" - 4,4 процентних пункту.

Відзначається, що партія "Ліві" не подолала 5% -й бар'єр за партійними списками.

Для "Лівих" неподолання бар'єру не означає відсутність фракції в бундестазі - за законами ФРН при отриманні трьох прямих мандатів, що "Лівим" вдалося на минулих виборах, вони отримують місця в бундестазі відповідно до отриманих за партійними списками відсотками голосів.

Нагадаємо, що в Києві очікують формування нової коаліції в Бундестазі, яка буде сприятливою для розвитку українсько-німецьких відносин.