RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Вибори в Бундестаг: в Києві пояснили, чого чекають від нової коаліції

У Києві очікують формування нової коаліції в Бундестазі, яка буде сприятливою для розвитку українсько-німецьких відносин.

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив в ефірі телеканалу 1+1, повідомляє прес-служба МЗС.

За його словами, в Києві ще до парламентських виборів системно працювали з усіма провідними політичними силами Німеччини.

"Президент спілкувався з лідером християнських демократів Арміном Лашетом. Я спілкувався з лідером соціал-демократів Олафом Шольцем, коли був в Берліні. Ми працювали з кожною з політичних сил, які зараз будуть вести коаліційні переговори, і доводили їм позицію України щодо ключових питань", - розповів Кулеба.

Він додав, що Німеччина є тією країною, де для позитивних результатів у двосторонніх відносинах необхідна саме довгострокова і системна робота.

"Ім'я канцлера важливе, але Україну найбільше цікавить, якою буде коаліція. З тих комбінацій, які я зараз бачу, коаліція буде сприятливою для розвитку українсько-німецьких відносин", - заявив міністр.

Нагадаємо, екзит-поли показали, що жодна політична сила не має серйозної переваги. У правлячого блоку ХДС/ХСС - 24,5% підтримки виборців, у СДПН - 25,5%, СВД - 11,7%, "Зелених" - 13,8%, "Альтернативи дня Німеччині" - 10,9%, Лівих - 5%.