RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

На Канарах через лаву в океані утворився новий острів: вражаючі фото

Через виверження вулкана Кумбре-Велья на канарському острові Ла-Пальма, в океан стікає лава. Вона вже покрила площу, що перевищує 25 футбольних полів.

Про це розповідає Тhe Guardian.

За даними вулканічного інституту Канарських островів, до вечора 30 вересня площа півострова на Ла-Пальмі, що нещодавно виник, з ранку майже подвоїлася - до 20 гектарів.

Комітет з питань надзвичайних ситуацій вулкана попередив, що зміна напрямку вітру несе нові небезпеки від токсичних газів, які утворилися при падінні розплавленої породи в океан.

З моменту початку виверження вулкана 19 вересня, тисячі людей були змушені покинути свої будинки, а лава пошкодила сотні будинків, підприємств і величезні ділянки бананових плантацій.

Вулкан вивергнув річки лави, які повільно повзли і врешті-решт потрапили в Атлантичний океан. З тих пір річки розплавлених гірських порід не перестають текти в океан, створюючи зростаючий півострів.

Як повідомляв "Апостроф", із зони виверження вулкана вивозили не тільки людей, а й тварин. Мешканці не мають можливості забрати свої речі.