RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

США внесли всіх громадян РФ до списку "бездомних": документ

Державний департамент США вніс громадян РФ, які оформляють американську візу, в категорію громадян "бездомних національностей". Тепер їм доведеться їхати до Варшави.

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на документ Держдепу, що містить інструкції для заявників на візу.

Влада США включає до "бездомних національностей" (Homeless Nationalities) громадян держав, в яких відсутнє американське консульство або нестабільна політична обстановка. Все це є причинами, за якими дипломати США не можуть виконувати свої функції.

В американському списку "бездомних", крім Росії, знаходяться Куба, Еритрея, Іран, Лівія, Сомалі, Південний Судан, Сирія, Венесуела і Ємен.

У документі росіянам пропонується звертатися за американською візою в посольство США, яке знаходиться у Варшаві (Польща).

Нагадаємо, в травні поточного року Росія включила США в перелік "недружніх країн" і заборонила американським представництвам наймати на роботу громадян РФ.

Це стало причиною значного скорочення кількості консульських співробітників в посольстві США і привело до неможливості виконувати покладені на нього функції. Громадян Росії стали перенаправляти до аналогічних установ в інших державах.