RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Археологи виявили на дні озера рідкісну знахідку, якій 1200 років: фото та відео

Американські археологи виявили історичне каное з дна озера Мендота, всього через кілька місяців після того, як дізналися про його існування в червні 2021 року років. Також вдалося визначити вік човна - 1200 років.

Про це повідомляє прес-служба Історичного товариства Вісконсіна.

За словами археологів, рідко можна зустріти незаймані археологічні знахідки — близько 99 % знайденого зламано чи кинуто людьми. Каное було доставлено в споруду державного архіву штату Вісконсін і поміщено в чан, збудований на замовлення.

Як стверджують експерти, судно побудували корінні американці народу Хо-Чанк (індіанський народ, що мешкав на території сучасного штату Вісконсін в США). Згідно з однією з теорій, плем'я мігрувало на територію сучасного Вісконсіна між 800 і 1200 роками нашої ери.

"Ми тільки припускали, що вони ловили рибу в озері Мендота. Тепер ми точно знаємо, що вони рибалили на цьому озері, і ми маємо уявлення про те, як вони це робили", - розповіла археолог Емі Розброу в інтерв'ю журналу Sentinel.

Раніше ми писали, що золоту каблучку з аметистом, вік якої становить близько 1400 років, виявили під час археологічних робіт на старовинній виноробній фабриці в Ізраїлі.