RU  UA  EN

Неділя, 6 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

5 жовтня

Всі новини

Британець із металошукачем знайшов гору стародавніх скарбів: фото

У Британії, де раніше випадково виявили скарб золотих монет з ініціалами дружин Генріха VIII, житель Східного Норфолка виявив найбільший скарб англосаксонських монет.

Як розповідає Art.net, чоловік, який побажав зберегти анонімність, вирішив з металошукачем дослідити свій двір і наткнувся на справжні скарби.

Після цього чоловік продовжив пошуки та за останні 30 років знайшов 131 монету. Найбільше знахідок він зробив між 2014 та 2020 роками. В основному це були франкські та римські монети, але були також прикраси та золоті зливки.

Більше того, сусід чоловіка, поліцейський, на своєму полі також знайшов 10 монет. Однак знахідка не принесла йому щастя – він спробував таємно продати монети та попався. Його не лише звільнили з роботи, а й засудили до 16 місяців ув'язнення.

"Ця знахідка міжнародного значення відображає багатство і континентальні зв'язки, якими володіло раннє Королівство Східна Англія", - зазначив Тім Пестел, старший куратор археології Музею та художньої галереї Норвічского замку.

Як розповідав "Апостроф", раніше американські археологи виявили історичне каное з дна озера Мендота, лише через кілька місяців після того, як дізналися про його існування у червні 2021 року. Також вдалося визначити вік човна - 1200 років.