RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Готуються до захоплення територій? Війська Путіна проводять позапланові навчання біля Польщі та Литви

У той час, як білоруська влада спровокувала мігрантську кризу на кордоні з Польщею, в мережі з'явилися фото навчань повітряно-десантних військ Білорусі та Росії, які проводяться в 25 км від кордону з цією Польщею.

Відповідні фото у своєму Twitter опублікував опозиційний білоруський журналіст Тадеуш Гічан.

"Російські десантники були перекинуті на білоруський полігон Гожа (5 км від Литви, 25 км від Польщі) в рамках неоголошених навчань. Навчання включає захоплення та утримання плацдарму, пошук та знищення диверсійних та розвідувальних груп противника", - прокоментував знімки журналіст.

Відзначимо, раніше про те, що міноборони Білорусі поінформувало про навчання ВДВ біля кордону з Польщею, повідомляло агентство Reuters. Цю інформацію підтвердили і в Міноборони РФ. За словами росіян, це була "раптова перевірка боєздатності частин ВДВ". Наразі ця інформація отримала підтвердження.

Як повідомляв "Апостроф", голова Бюро національної безпеки Польщі Павло Солох заявив, що криза з мігрантами, що виникла на кордоні Польщі з вини білоруської влади, є одним із проявів гібридної війни. Поляки очікують на ескалацію ситуації.