RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Біженці б'ються за дрова, а на кордоні лунають автоматні черги: відео

Обстановка на кордоні Польщі та Республіки Білорусь продовжує загострюватися. З наближенням зими температура на вулиці стає все нижче. Багато джерел в Інтернеті стверджують, що на тлі погодних умов, що погіршуються, мігранти починають битися один з одним за дрова.

Відповідне відео опублікували на Twitter-акаунті NEXTA.

Повідомляється, що мігрантів на кордоні стає все більше, тоді як температура падає дедалі нижче буквально щоночі. Через це між мігрантами починають виникати бійки за дрова.

Водночас, деякі з них скаржаться в чатах на те, що білоруські прикордонники підбурюють їх на штурм польського кордону та знесення паркану.

Дані про провокації з боку білоруських силовиків підтверджує Міністерство національної оборони Польщі.

Прес-служба відомства написала у Twitter про те, що з їхнього боку чути постріли. Швидше за все, це холості патрони.

"Ще провокації білорусів. Звуки пострілів, ймовірно, холостих патронів, - повсякденна реальність, з якою стикаються наші солдати та офіцери", - написала прес-служба Міністерства.

Тим часом польські силовики публікують фото того, що відбувається на прикордонному переході, зняті з висоти пташиного польоту.

"На закритому польському прикордонному переході білоруські силовики збирають великі групи мігрантів. Робиться спроба масового проникнення на територію Республіки Польща ", - пише в Twitter прес-секретар міністра-координатора спецслужб Польщі Станіслав Жарин.

Раніше ми також повідомляли, що мігранти знову пішли на прорив польського кордону.