RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Діють нелюдяно: для Білорусі та Росії вигадали покарання через ситуацію з мігрантами

Слід активізувати тиск, який чиниться на Росію і Білорусь через спроби режиму Олександра Лукашенка викликати міграційну кризу в Європі. Одним із варіантів може бути виключення цих країн з міжнародних організацій,

Про це заявив в інтерв'ю Polska Times віцепрем'єр Польщі Петро Глинський.

"Міжнародний тиск на ці два режими – білоруський та російський – має бути набагато сильнішим. Я б навіть розглянув можливість виключення цих двох країн із багатьох міжнародних організацій, у тому числі з важливих для них спортивних змагань", – сказав він.

Глинський підкреслив, що влада обох країн діє нелюдяно і не готова змінювати свою тактику, окрім як у відповідь на реальний тиск в економічній чи політичній сферах.

Також польський чиновник назвав Росію "агресивною імперією", яка легітимізує режим за допомогою зовнішньої агресії. Він висловив упевненість, що саме Путін "винайшов метод тиску" на Європу за допомогою мігрантів.

Раніше ми писали, що на кордоні з Білоруссю польські силовики влаштували демонстрацію для натовпів мігрантів, які намагаються прорватися через Польщу до Німеччини.