RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

Всі новини

У Польщі поховали 19-річного мігранта, який намагався прорватися через кордон: фото та відео

З початку міграційної кризи на польській території поблизу кордону з Білоруссю було знайдено щонайменше п'ять тіл нелегальних мігрантів. У Польщі поховали 19-річного мігранта із Сирії Ахмада аль-Хасана, який потонув у річці Буг, намагаючись потрапити з Білорусі до Польщі.

Про це повідомляє Onet Wiadomości.

Один із небагатьох мусульманських цвинтарів у Польщі знаходиться в Богоніках. Місцеві татари висловили готовність ховати загиблих на польсько-білоруському кордоні. Саме там молодий сирієць, тіло якого польські водолази витягли з Бугу 20 жовтня, і знайшов останній притулок.

Мати та брати Ахмада живуть у Йорданії, Сирії та Туреччині. Вони не мали змоги приїхати до Польщі. За похороном вони спостерігали через камеру телефону лікаря сирійського походження.

За словами лікаря, хлопчик народився в сирійському Хомсі. Йому було 12 років, коли він разом із батьками втік від громадянської війни у 2014 році. Він опинився в таборі біженців у Йорданії та провів там останні сім років. У 2017 році його батько помер у таборі. Ахмад хотів поїхати до Німеччини, до Дортмунда, де вже жив його друг і продовжити навчання.

Лікар також від друга загиблого знає подробиці його смерті. Хлопець був у групі із восьми осіб, які хотіли перетнути кордон із Польщею. Білоруські чиновники наказали їм перейти Буг, вони показали, що вода доходить лише до колін. Ахмад та його друг увійшли першими та їх віднесло течією. 19-річний сирієць не вмів плавати та потонув.

Як повідомляв "Апостроф", на кордоні Польщі з Білоруссю, де триває мігрантська криза, стався нещасний випадок, внаслідок якого загинув польський солдат.