RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Мігранти, що напали, пройшли підготовку: у Польщі назвали кількість постраждалих силовиків

Мігранти не припиняють спроб прорватися до Польщі з боку Білорусі: 16 листопада вони закидали польських солдатів камінням і спробували зруйнувати паркан, ті у відповідь застосували водомети і сльозогінний газ. В ході зіткнень постраждали дев'ять польських поліцейських, два прикордонники та один солдат.

Як розповів голова польської поліції Ярослав Шимчик, один із поліцейських, який отримав удар каменем у голову, залишив лікарню за власним бажанням, його травма не становить загрози для життя, пише Polsat News.

За його словами, в ході зіткнень постраждали дев'ять поліцейських. Одна з них – жінка, яка перебуває у лікарні з травмою голови. В інших офіцерів травми кінцівок. Крім того, травми отримали два прикордонники та один солдат. Всі вони були поранені на переході до Кузні.

Ярослав Шимчик наголосив, що люди, які штурмували кордон, добре навчені та мають досвід участі у різних конфліктах. Понад те, за його словами, серед них були офіцери білоруських служб.

"Невипадково діти спочатку з'являються на кордоні, а потім зникають. Це підготовлена і добре спланована акція. Судячи з поведінки людей, які кидали каміння, на мій погляд, вони добре навчені і мають досвід участі у різних конфліктах. На мій погляд, вони пройшли підготовку у Білорусі, але також серед найагресивніших людей були офіцери білоруських служб", - розповів голова польської поліції.

Він додав, що нападники були в масках, через що їхня ідентифікація неможлива. При цьому в інцидентах брало участь багато молодих людей "з високим рівнем агресії". Їхнє екіпірування, зокрема світлошумові та гранати зі сльозогінним газом, є свідченням причетності білоруських спецслужб до створення кризи.

"Офіцери білоруських служб брали активну участь у плануванні та в самій операції ", - резюмував Шимчик.

Раніше "Апостроф" публікував відео "битви" польських силовиків з мігрантами, які з колодою в якості тарана рвонули до кордону, але добігти до огорожі не змогли - польські прикордонники обстріляли їх з водомета.