RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Польща поставила Білорусі ультиматум щодо біженців: чим погрожує Варшава

На польсько-білоруському кордоні буде зупинено залізничне сполучення через прикордонний перехід в Кузниц. Це станеться, якщо ситуація із перебуванням нелегальних мігрантів біля прикордонного переходу у Кузниці не стабілізується.

Про це повідомляє Wyborcza.

Генерал-майор прикордонної служби Томаш Прага в листі голові Державного прикордонного комітету Республіки Білорусь генерала Анатолію Лаппо згадав безліч актів агресії, що мали місце останнім часом біля прикордонного переходу в Кузниці.

"Жертвами цих нападів стали співробітники польських служб, які охороняють польсько-білоруський кордон. Серед іншого були атаки камінням та світлошумовими гранатами за повної пасивності білоруських служб", - заявляє польська сторона.

Також Польща очікує на стабілізацію ситуації, пов'язаної з перебуванням нелегальних мігрантів біля прикордонного переходу в Кузниці. Однак, якщо не буде відповіді, то Польща, побоюючись за безпеку тамтешнього залізничного руху і через ризик пов'язаної з цим катастрофи, зупинить залізничний рух через прикордонний перехід у Кузниці.

Раніше "Апостроф" писав, що нелегальні мігранти, які перебувають на білорусько-польському кордоні, залишають табір у районі прикордонного переходу Брузги.