RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

​США зробили нову заяву про стягування військ РФ до кордонів України

У понеділок, 6 грудня, очільник Пентагону Ллойд Остін провів зустріч із керівництвом оборонного відомства Сполучених Штатів з приводу ситуації довкола України. А саме - щодо подальшого нарощування біля кордонів військового контингенту Російською Федерацію.

Про це поінформував на брифінгу речник оборонного відомства США Джон Кірбі, пише Укрінформ.

За словами Кірбі, на зустрічі, зокрема, був присутній голова Об’єднаного комітету начальників штабів, генерал Марк Міллі, командувач Європейського командування, генерал Тод Волтерс.

Речник Пентагону зауважив, що не буде вдаватися у деталі з приводу розвідувальних оцінок даної ситуації, наголосивши, що керівник Міноборони США, військове і політичне керівництво країни детально поінформовані про ситуацію довкола України.

"Ми продовжуємо бачити додатковий потенціал, який президент Путін продовжує збільшувати – додатковий військовий потенціал – у західній частині своєї країни та навколо України", - зазначив Кірбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що на початку 2022 року президент Росії Володимир Путін готує напад на Україну з метою захоплення до 2/3 території країни.