RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

США залишать свій авіаносець у Середземному морі: як це пов'язано з діями Росії

Через концентрацію російських військ біля кордонів України авіаносна ударна група ВМС США (авіаносець USS Harry S. Truman і кораблі, що супроводжують його) залишиться в акваторії Середземного моря і не рухатиметься на Близький Схід.

Такий наказ віддав Міністр оборони США Ллойд Остін, повідомив представник Пентагону в AP.

Зазначається, що ситуація потребує постійної присутності військових кораблів США у Європі. За словами чиновника, це необхідно, щоб заспокоїти союзників та партнерів у регіоні.

У ударну групу Harry S. Truman входить п'ять американських кораблів - крейсер USS San Jacinto та есмінці USS Cole, USS Bainbridge, USS Gravely та USS Jason Dunham. Також з ними слідує фрегат Королівського ВМС Норвегії HNoMS Fridtjof Nansen.

1 грудня Harry S. Truman вийшов із порту Норфолк, штат Вірджинія. У Середземне море він увійшов 14 грудня - за планом він мав продовжити рух у районі Перської затоки, але зараз плани змінилися.

Як повідомляв "Апостроф", у жовтні Ллойд Остін відвідав Україну та висловив упевненість, що США продовжать надавати Україні необхідну підтримку у конфлікті з Росією.