RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

У заробітчан у Польщі виманюють великі суми: які 5 схем використовують шахраї

В українських заробітчан у Польщі шахраї виманюють великі суми грошей. Наприкінці 2021 року було зафіксовано 25 фактів викрадення особистих даних та шахрайства на суму 931 тис. злотих (6 270 643 грн.).

Про це повідомляє сайт Ubr.

Українці трапляються на п'ять шахрайських хитрощів, у тому числі пов'язаних з банківською діяльністю.

Зазначимо, що банки в Польщі мають у наявності російськомовних фахівців. Шахраї дзвонять українцям та дізнаються дані: який залишок коштів на рахунку, а також час останнього користування додатком.

Найчастіше зловмисники дізнаються ПІБ користувача, під час дзвінка висвічується номер банку, з яким людина підписала договір. Аферисти таким чином отримують доступ до рахунку.

Також існують інші шахрайські схеми:

  • під час дзвінка, зловмисники намагаються дізнатися дані та примусити до переказу для погашення заборгованості;
  • заробітчанам приходить на телефон СМС про те, що потрібно внести передоплату за доставку посилки, де вказана адреса фішингового сайту. Саме тому аферисти можуть зняти гроші та оформити онлайн-кредити;
  • шахраї на сайті розміщують оголошення про вакансії з гідною заробітною платою. У разі відгуку громадянинові на пошту надсилають анкету, в якій потрібно вказати дату народження, адресу, номер рахунку для зарплати, а також надіслати двосторонній скан ID-картки.

Раніше Апостроф писав, що в Україні з'явився фальшивий сайт поштового оператора "Нова пошта". Через нову шахрайську схему ви можете миттєво втратити всі гроші з банківської картки.