RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

​Виводять гроші з карти: шахраї запустили нову схему з фейковою "Новою поштою"

В Україні з'явився фальшивий сайт поштового оператора "Нова пошта". Через нову шахрайську схему можна вмить втрати всі кошти з банківської картки.

Про це повідомляє сайт Оbozrevatel.

Схема обману полягає у тому, що українцям пропонують в інтернеті скористатися так званою послугою "novapay" нібито від "Нової пошти". Після чого надсилають посилання на накладну із фейкового сайту поштового оператора, тільки-но користувач введе дані своєї картки - з неї виводяться всі гроші.

Видання наводить приклад, як один з українських блогерів Вадим Фульмахт ледве не втратив кошти, однак встиг розгледіти, що сайт підробний. Знайшли його шахраї на сайті оголошень OLX, де він продавав йому непотрібні речі. З ним через Whatsapp зв'язалася така собі Анастасія, яка хотіла придбати товар. Після чого запропонувала оформити відправку товару за допомогою нової послуги "novapay від Нової пошти", на кшталт OLX-доставки.

Блогеру відправили посилання на накладну на підробному сайті "Нової пошти". Як каже він, загалом сайт виглядав правдоподібно, та його насторожило доменне ім'я - "beautiful-pays.site".

На сайті потрібно було ввести номер картки, а блогер вирішив ввести номер порожньої віртуальної картки з нульовим залишком. Та на сайті одразу з'явилось попередження, що залишок має бути не меншим, ніж сума продажу. Він зауважує, що шахраї настільки пропрацювали сайт, що він має навіть своя техпідтримку.

Блогер закликав українців не втрачати пильність і завжди перевіряти посилання сайту, адже саме так його можна відрізнити від підробленого.

Як раніше писав "Апостроф", в Україні перед святами активізувалися шахраї: особливо уважно слід купувати онлайн.