RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Воювали на Донбасі та захоплювали Крим: кого РФ відправила до Казахстану

До охопленого протестами Казахстану 6 січня прибули російські військово-транспортні літаки, які привезли до країни військовослужбовців десантних спецпідрозділів ЗС РФ. Раніше вони брали участь у захопленні українського Криму та агресії проти України на Донбасі.

Протести в Казахстані, зачистка та десятки жертв: онлайн трансляція та всі подробиці

Про це повідомляє міжнародне розвідувальне співтовариство InformNapalm.

На початковому етапі перекидання у вигляді "миротворчих сил" у Казахстан мають прибути близько 200 кадрових російських військових. Також туди перекидають інші гібридні сили Російської Федерації.

За наявною інформацією, російські військові будуть задіяні для зачистки найбільш бунтівних міст Казахстану. Коли це буде зроблено, вони попрямують на стратегічно важливі для РФ об'єкти – полігон із випробування засобів ПРО, космодром "Байконур" та інші.

Також стало відомо, що Росія перекидає до Казахстану військових із 45-ї окремої бригади спеціального призначення ВДВ, 98-ї дивізії ВДВ та війська Центру спеціального призначення РФ "Сенеж". За даними InformNapalm, усі ці підрозділи були задіяні в агресії проти України. Йдеться як про захоплення Криму, так і про війну на Донеччині.

98-а дивізія ВДВ (в/ч 65451). Зі складу дивізії в Україні засвітилися військовослужбовці 217-го парашутно-десантного полку (в/ч 62295) та 331-го парашутно-десантного полку (в/ч 71211).

45 ОБрСПН (в/ч 28337). У 2014 році 45-й окремий полк ВДВ було розгорнуто до бригади з метою загального збільшення чисельності повітрянодесантних військ РФ.

Зазначається, що у 2001 році офіцерами 45 полку ВДВ, серед яких був і відомий за подіями на Донбасі Ігор Гіркін (Стрілков), було проведено серію викрадень місцевих жителів із чеченських сіл Хатуні, Махкети та Тевзені. З десятків випадків добре розслідувано чотири, викрадені особи досі вважаються зниклими безвісти.

Як повідомляв "Апостроф", у міністерстві внутрішніх справ Казахстану заявили, що вбиватимуть тих учасників протесту, які не складуть зброї.