RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Потужний шторм накоїв бід у Європі: є загиблі та поранені, фото

У Європі вирують страшні шторми, через які падають дерева, руйнуються конструкції та гинуть люди.

Так, згідно з джерелом “RMF24”, сильний вітер у Польщі піднявся ще у суботу 29 січня, і найближчим часом покращення погоди не передбачається. На північному заході країни, в районах узбережжя Балтійського моря швидкість вітру досягає 120-130 км/год.

Внаслідок негоди, понад півмільйона мешканців залишилися без електропостачання. Крім того, через шквальний вітер падають дерева – через дерево, що раптово впало, на проїжджаючий автомобіль загинув 27-річний водій, його пасажир отримав травми.

Рятувальники здійснили майже 9000 виїздів, допомагаючи усувати наслідки негоди.

Не менш сильний шторм під назвою "Надія" накрив німецькі регіони Брандебург і Берлін, повідомляє "Tagesspiegel".

У місті Білиць через сильний вітер рекламний щит розміром 2,5 на 3,5 метра впав на голову 58-річному чоловікові, який проходив повз нього, той загинув.

Також, спостерігалися перебої у роботі регіональних поїздів S-Bahn – кілька ліній одразу закрили, на деяких зменшили інтервал руху або скасували окремі поїзди. В одному місці потяг влетів у дерево на коліях. Ніхто із пасажирів не постраждав.

Пожежники здійснили сотні виїздів для ліквідації наслідків, оголосили надзвичайну ситуацію та закликали громадян, не виходячи з дому, щільно закрити вікна та прибрати весь двір, який міг перекинути вітер.

Раніше ми писали, у Києві через штормовий вітер загинула людина.