RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Популярна серед українських заробітчан країна знімає карантинні обмеження

У популярній серед українських заробітчан країні, Чехії, скасують карантинні обмеження для невакцинованих осіб. Вимоги послаблять з 9 лютого.

Про це оголосили у чеському уряді.

Так, в країні буде скасовна заборона на відвідування громадських місць для тих, хто досі не пройшов вакцинацію від коронавірусу.

За словами прем'єр-міністра Чехії Петра Фіали, послаблення карантинних обмежень стало можливим з огляду на розвиток епідеміологічної ситуації.

У невакцинованих громадян не вимагатимуть сертифікатів вакцинації чи лікарських довідок про перенесене захворювання при вході у різні заклади та заходи: ресторани, підприємства сфери послуг, культурні і спортивні заходи.

У найближчих планах уряду - з 18 лютого скасувати масове тестування на коронавірус на робочих місцях і школах.

Згідно з офіційними даними, у Чехії з початку коронавірусної пандемії інфі­ковано COVID-19 3,1 мільйона людей, зафіксовано 37,3 тисячі смер­тельних випадків (1,2 %), одужали 2,736 мільйона осіб.

Раніше "Апостроф" писав, що серед країн, з яких часто українці здійснювали перекази у 2021 році, експерти відзначили Естонію (на 94% більше транзакцій в Україну), Литву, Велику Британію та Чехію (на 89%), Латвію (на 79%), Німеччину (66%), Угорщину (43%).