RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Фiнанси

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Заробітчани різко наростили обсяги грошових переказів в Україну: скільки перерахували за минулий рік

Трудові мігранти, що перебувають на заробітках в країнах Європи за 2021 рік зробили на 32% більше грошових переказів в Україну, ніж за попередній рік. А загальна сума транзакцій зросла до 525 мільйонів євро.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на видання UBR.ua.

Трудова міграція збільшилася серед українців через здорожчання комунальних послуг та кращі умови праці за кордоном. До того ж, пандемія та карантинні обмеження лише тимчасово мали вплив на виїзд до Європи.

Польща - з цієї країни українці зробили найбільше грошових переказів в 2021 році. Кількість транзакцій виросло на 19%, а загальна сума надходжень до приватних осіб становила понад 200 млн. євро. Цікаво те, що гроші надсилали частіше, але меншими обсягами: робили 4-5 переказів за 3 місяці близько по 150 євро. Це на 17% менше від одиничного надходження в 2020 році.

Експерти стверджують, що така тенденція спричинена падінням курсу злотого до євро, а також інфляцією в Польщі, що склала 7,8%. Хоча саме перекази в євро в онлайн-сервіса в цей період зросли майже в 10 раз у порівнянні з третім кварталом 2020 року.

"У відповідь на зростаючу потребу користувачів надсилати гроші частіше, наприкінці 2021 року ми запустили електронний гаманець, на який можна отримувати заробітну плату та грошові перекази без наявності банківського рахунку за кордоном, зберігати гроші та здійснювати перекази не лише в Україну, а й у країни Європи. Переклад із гаманця відбувається за лічені секунди", – розповіла директорка з регіонального розвитку TransferGo Анастасія Фоменко.

Також серед інших країн, з яких часто здійснювали перекази в 2021 році, експерти відзначили Естонію (на 94% більше транзакцій в Україну), Литву, Великобританію та Чехію (на 89%), Латвію (на 79%), Німеччину (66%), Угорщину (43%).

"За нашими даними, за 2021 рік трудові мігранти відправили в Україну понад 525 млн. євро, що на 32% більше порівняно з 2020 роком", - підтверджує Анастасія Фоменко.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що Польща посилює покарання для нелегальних заробітчан: що треба знати.