RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

У Перу знайшли мумії шести дітей - їхня смерть була частиною ритуалу: фото

Археологи знайшли шість муміфікованих дітей, яких, очевидно, принесли в жертву сотні років тому, у гробниці поблизу Ліми, Перу. Вони супроводжували мертвого дворянина в потойбічне життя.

Про моторошну знахідку повідомляє "Апостроф" з посиланням на ScienceAlert.

Крихітні скелети, щільно загорнуті в тканину, були знайдені в могилі важливої людини, можливо, політичного діяча, знайденої на місці розкопок Кахамаркілья приблизно в 24 кілометрах на схід від Ліми.

У могилі знайшли мумії дітейФото: Guadalupe Pardo/AFP

"Діти могли бути близькими родичами і були розміщені в різних частинах входу в гробницю дворянина, складені одне на одного. Згідно з нашою робочою гіпотезою, могли бути принесені в жертву, щоб супроводжувати мумію в підземний світ", - сказав археолог Пітер Ван Дален, відповідальний за розкопки.

Ван Дален вважає, що муміям було приблизно від 1000 до 1200 років.

У комплексі знайшли мумію дворянина, якому було близько 20 років, коли він померФото: AFP

Поруч команда також знайшла кістки семи дорослих, які не були муміфіковані, а також останки тварин, схожих на ламу, і глиняний посуд. Останки імовірного дворянина були знайдені минулого року в гробниці довжиною близько 3 метрів і глибиною 1,4 метра в Кахамаркіллі, одному з найбільших археологічних комплексів поблизу Ліми. Йому було близько 20 років, коли він помер, і його поховали, закривши обличчя руками, і зв’язали мотузкою.

Краєвид з повітря на археологічний комплекс КахамаркільяФото: Guadalupe Pardo/AFP

Кахамаркілья було містом, побудованим із бруду приблизно в 200 р. до н.е., у доінківський період. У ньому могло проживати 10 000-20 000 людей.

Раніше "Апостроф" писав про знахідку українських археологів: вони виявили фрагменти унікальних камінних декорів пізнього бароко.