RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Під санкції потрапили навіть кішки: тваринам заборонили виїжджати з Росії

Санкції Заходу проти Росії, яка розв'язала війну в Україні, торкнулися навіть російських кішок. Так, жодна кішка з РФ не буде допущена на будь-яку виставку Міжнародної федерації кішок (FIFе).

Про це йдеться сайті FIFі.

Понад те, відтепер кішок, виведених у РФ, не можна вивозити і реєструвати у родоводній книзі федерації.

"Виконавчий комітет FIFe шокований і наляканий тим, що армія РФ вторглася в Україну і почала війну. Загинуло багато безневинних людей, ще більше поранено, сотні тисяч українців змушені залишити свої будинки, щоб урятувати своє життя. Ми всі стали свідками руйнувань та хаосу, спричинених цим безпрецедентним актом агресії".

Також у федерації зазначили, що українські любителі кішок зараз відчайдушно намагаються дбати про своїх улюбленців в умовах війни. "Ми дуже раді, що багато членів клубів FIFe, що межують з Україною, у Польщі, Румунії, Угорщині, Словаччині та Молдові, простягають руку допомоги своїм українським друзям-заводчикам", – повідомили у федерації.

"Кото-санкції" діятимуть щонайменше до 31 травня поточного року.

Нагадаємо, раніше в Мережі з'явилися фото того, як жителі столиці ховаються від обстрілів з боку російських окупаційних військ у метрополітені зі своїми улюбленцями. Своїх не кидають.