RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Країна нелюдів: результати соцопитувань росіян про напад на Україну

У той час як німецький канцлер Шольц просить не демонізувати російських "ватників", 71% жителів країни-агресора відчуває гордість через війну з Україною. Про це свідчать дані двох опитувань, проведених незалежними російськими соціологами.

Шокуючими результатами поділилися у редакції Радіо Свобода.

Автори дослідження відзначають, що думки про війну відрізняються залежно від віку респондентів. Так, жителі сусідньої країни старше 35 років частіше висловлювали почуття гордості, поваги та надії. Респонденти віком до 18 років більш схильні до образ і розчарувань. Двоє з п'яти росіян висловлювали занепокоєння війною, і про такі почуття частіше повідомляли молоді росіяни. Жителі РФ у середніх вікових групах (від 25 до 44 років) частіше повідомляли про почуття тривоги та страху щодо військової операції. Більше половини опитаних віком від 55 років підтримують війну з Україною.

І хоч росіяни радіють смерті українців, сум у них викликає особисте фінансове становище у зв'язку із запровадженими Заходом санкціями.

Зазначимо, у той час, як більшість жителів країни-агресора радіють смерті сусідів, мислячі росіяни масово тікають із Росії.